Към настоящия момент няма опасност за гражданите по повод сигналите за изтичане

...
Към настоящия момент няма опасност за гражданите по повод сигналите за изтичане
Коментари Харесай

След изтичането на амоняка в Ловеч: Няма опасност за жителите на града

Към сегашния момент няма заплаха за гражданите по мотив сигналите за приключване на амоняк от " Мелта ". Това стана ясно след извършеното съвещание на Щаба за осъществяване на Общинския проект за отбрана при бедствия на територията на Община Ловеч.

Заседанието беше свикано вечерта на 19 май в 20:10 часа от кмета на общината Корнелия Маринова. Присъстваха всички способени институции, показани в Щаба, като бе поканен и Областният шеф Виктор Стойчев.

На 17 май по заповед на кмета на Община Ловеч беше осъществена инспекция от междуведомствена комисия в " Мелта " АД. Поводът бе сигнали на жители за приключване на амоняк и чувство на остра задушлива миризма в региона на предприятието.

В осъществяване на решение на комисията, от 19 май 2022 година се организират 72-часови замервания на входа на хладилната апаратура от специалисти на Регионална инспекция за опазване на околната среда - Плевен на концентрацията на амоняк във въздуха. Данните от лабораторията след 21.00 ч. сочат, че нивата към този момент са в норма. Утре след обяд ще има справедлива междинна информация на база 24-часови проби.

" Към момента основанията за терзание понижават, само че ние при всички случаи би трябвало да си довършим работата, тъй че да бъде прекратено приключването на амоняк. Очакваме ограниченията и предписанията, които ще бъдат дадени от ДАМТН, на следващия ден към притежателя на предприятието ", съобщи в края на съвещанието кметът на Ловеч Корнелия Маринова.

Служители на РУ- Ловеч на Министерство на вътрешните работи и на отдел " Контрол и сигурност " на Община Ловеч незабавно предприеха обход и осведомиха жителите в региона на предприятието да се отнасят с нараснало внимание и при чувство на остра миризма да се приберат в домовете си и да затворят прозорците на жилищните здания, както и да алармират на тел. 112.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР